Ouder & kind yoga

Er zal geregeld een Ouder en Kind Yoga workshop georganiseerd worden op de zondag ochtenden. Deze worden op tijd aangekondigd, zodat er voldoende tijd is voor inschrijving. Iedere workshop zal een ander thema hebben, zodat er voldoende variatie aangeboden wordt.

Ouder en kind Yoga is een mooie intense ervaring voor jullie allebei. Door de drukte van alle dag schiet persoonlijke aandacht er nog wel eens bij in. In deze workshop ben je een uur lang op elkaar ingespeeld.

Door samen ouder en kind yoga te doen en ervaren is het ook mogelijk om los te komen van bepaalde patronen of gewoonten. Je leert elkaar te vertrouwen op een ontspannen en speelse manier. Het is een mooie manier om de emotionele en fysieke band te versterken. In deze workshop is de aandacht volledig op elkaar. Op deze manier voelt je kind zich gezien, voelt het zich veilig en dat stimuleert de ontwikkeling en zelfvertrouwen. Door aandachtig samen te zijn, laat je als ouder weten dat je geïnteresseerd bent in je kind en dat je wilt weten hoe hij/zij zich voelt. Samen werk je aan contact en vertrouwen. Je werkt met kracht en souplesse en leert daarom op een speelse manier met grenzen omgaan, grenzen aangeven en grenzen respecteren.

Ook als er meerdere broertjes en of zusjes in het gezin zijn is het voor het kind en voor de ouder fijn om één op één aandacht te ervaren.

Door samen de oefeningen en opdrachten te doorlopen, die voornamelijk op het kind gericht zullen zijn, ontdek je soms ook gehele nieuwe kanten van elkaar.

Ouder en kind yoga gaat over bewust en aanwezig samen zijn, samen ontspannen en samen plezier hebben. In de workshop leer je te verbinden met je kind door yoga- en ontspanningsoefeningen, verwerkingsopdrachten en massage. De workshop is gericht op de interactie tussen ouder en kind en helpt het basisvertrouwen in elkaar te versterken.

Kinderen kunnen deelnemen vanaf 4 jaar. Tijdens iedere aankondiging, zal er een leeftijdsindicatie aangegeven worden bij het thema.

De kosten bedragen €15,- per workshop.