Mental Fit

Leer de basisprincipes om beter in je vel te zitten door te ademhalings- en ontspanningsoefeningen.  

GRATIS screening

100% deskundige begeleiding

Bewezen effectief

Persoonlijke ondersteuning

Vraag jouw GRATIS screening door onze specialisten aan!

Wat is Mental Fit?

Ademhalingsoefeningen

In onze hedendaagse samenleving worden hoge eisen aan ons gesteld, wat kan leiden tot aanzienlijke druk. Langdurige blootstelling aan deze druk kan verschillende klachten veroorzaken, zoals hoofdpijn, buikpijn, prikkelbaarheid, vermoeidheid en nek-/schouderklachten.

Het is belangrijk om je af te vragen welke rol je zelf speelt in deze situatie. Verwacht je bijvoorbeeld te veel van jezelf? Streef je er constant naar om geliefd te worden? Leg je jezelf een zware werkdruk op vanuit een hoog gevoel van verantwoordelijkheid of perfectionisme? Door hier meer inzicht in te krijgen, kun je leren om op een andere manier met situaties om te gaan. Door je eigen aandeel te begrijpen, kun je andere keuzes maken.

Daarnaast communiceert ons lichaam veel met ons. We negeren vaak signalen zoals pijn, vermoeidheid en vergeetachtigheid, terwijl deze juist indicaties zijn dat het niet goed met ons gaat. Het negeren van deze signalen brengt ons steeds verder van onszelf af. Door middel van mindfulness, ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken leer je opnieuw de signalen van je lichaam te herkennen. Dit vermindert de kans op overspanning, vermoeidheid en pijn.

In een serie van 6 lessen van elk 1 uur ontvang je informatie en oefeningen, waaronder ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen, mindfulness en ACT-oefeningen.

Weetjes

  • Het programma bestaat uit 6 lessen van 1 uur.
  • Oefeningen zoals ademhaling, ontspanning, mindfulness en ACT oefeningen
  • Kosten: €150,- (incl. btw) per persoon

Voor wie is Mental Fit?

De oefeningen in de cursus bestaan uit ademhalingsoefeningen, bewegingsoefeningen en visualisatie oefeningen. Hierdoor krijg je verschillende opties om te oefenen en geef je het lichaam op diverse manieren de kans om te herstellen. De cursus is geschikt voor mensen die zich herkennen in een van de volgende situaties:

N

Spanningsklachten/ moeite met ontspannen

N

Hyperventilatie/ ademhalingsklachten

N

Weinig energie/ geen goede balans

N

Burn-out

N

(Chronische) klachten v/d wervelkolom

Ontspanningscursus
blank

Klachten voorkomen en verhelpen

Hèt Multidisciplinair centrum op het gebied van gezondheid.

Pastoorstraat 23 5861BJ Wanssum

(0478) 745 240